Δημήτρης Περετζής

Δημήτρης Περετζής

Ο Δημήτρης Περετζής πήρε το πτυχίο του στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο Yale, όπου έκανε και μεταπτυχιακές εργασίες στη Φιλοσοφία. Το 1970 γνώρισε τον Λόρδο Pentland και συνεργάστηκε με τις ομάδες του στη Νέα Υόρκη, πριν επιστρέψει στην Αθήνα και ξεκινήσει την Intekta SA, την εταιρεία προκατασκευών που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη στη χώρα. Παρέμεινε σε στενή επαφή με τον Λόρδο Pentland μέχρι το 1984. Το 1980 γνώρισε την Madame Ντε Σάλτσμαν στο Παρίσι και έμεινε σε επαφή μαζί της έως ότου πέθανε.

Από το 1976 ο κ. Περετζής είναι επικεφαλής του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ της Ελλάδος και έχει βοηθήσει στη διεξαγωγή συναντήσεων εργασίας στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

Με το πέρασμα των χρόνων, έχει γίνει έντονη προσπάθεια για τη Μελέτη του  Όλα και τα Πάντα, ένα Ευρετήριο των ειδικών όρων του οποίου δημοσιοποιείται τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά στην ιστοσελίδα μας, www. gurdjieff.ogr.gr. Επί του παρόντος, δίνεται συγκεντρωμένη προσοχή στη μελέτη των κειμένων της κυρίας de Salzman.

Ο κ. Περετζής είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, όλα σχετικά με το Έργο Γκουρτζίεφ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα νέα προϊόντα και τις εκδηλώσεις μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε