Κύκλοι Τέταρτου Δρόμου

Το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ της Ελλάδος

Από το 1976 ο Δημήτρης Περετζής είναι επικεφαλής του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ της Ελλάδος και έχει βοηθήσει στη διεξαγωγή συναντήσεων εργασίας στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν συνεχείς Ομαδικές Συναντήσεις, μαθήματα Κινήσεων που παραδίδει η Μαρία Περετζή και περιόδους Ειδικής Εργασίας. Το Ίδρυμα έχει μεταφράσει στα ελληνικά και έχει επιβλέψει την έκδοση των βιβλίων του Γκουρτζίεφ, καθώς και του The Reality of Being της κυρίας de Salzman και του Ouspensky Search of the Miraculous.

Με το πέρασμα των χρόνων, έχει γίνει έντονη προσπάθεια για τη Μελέτη του 'Όλα και τα Πάντα", ένα Ευρετήριο των ειδικών όρων του οποίου δημοσιοποιείται τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά στην ιστοσελίδα μας, www.gurdjieff.org.gr  

Στενά συνδεδεμένο με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ της Ελλάδος είναι η  θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ , που ιδρύθηκε το 1991 και έκτοτε ηγείται η Μαρία Περετζή. Οι ομαδικές σκηνές παρακολούθησαν ευρέως θεατρικές παραστάσεις, αντλώντας το ρεπερτόριό τους από τους ιερούς μύθους της παγκόσμιας κοινωνίας μας και πραγματοποιώντας μουσικές συναυλίες, παρουσιάζοντας τη μουσική Gurdjieff-de Hartmann. Τις δραστηριότητές του μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο μας ή www.rodatheater.gr.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα νέα προϊόντα και τις εκδηλώσεις μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε