Η Πανδώρα Μαμελετζή παρακολούθησε τη μουσικοθεατρική παράσταση και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της

Πηγαίνοντας κάποιος να δει για πρώτη φορά μια παράσταση της ομάδας ΡΟΔΑ, σίγουρα δεν ξέρει τι να περιμένει. Και αυτό που δεν φαντάζεται, είναι ότι πρόκειται για μια παράσταση υπερθέαμα όπου συναντάμε όλα τα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης – μουσική, χορό, θέατρο, περφόρμανς. Σε όλες τις παραστάσεις, η μουσική είναι πάντα ζωντανή, εκτελεσμένη από οκταμελή ορχήστρα, κάτι που προσδίδει μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τα φωνητικά- χορικά. Αυτό που κερδίζει βέβαια τις εντυπώσεις είναι τα εξαιρετικά κοστούμια, δημιουργημένα από διάφορα μέλη της ομάδας-αμφιέσεις που σπάνια συναντάμε σε θεατρικές παραστάσεις.

ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ είναι αδιαμφισβήτητα μια άμεση, ρεαλιστική παράσταση που μοναδικό στόχο έχει να συνεπάρει τον κάθε θεατή της και να του δημιουργήσει έντονα συναισθήματα μέσω της υπερβατικής εμπειρίας που προσφέρει.

Παρά το μυστήριο που κάλυπτε αυτές τις Ελευσίνιες τελετές, πληροφορίες αντλούνται από αρχαία κείμενα και περιγραφές της Μυθολογίας μέχρι απεικονίσεις αγγείων που διασώζονται και σύγχρονες θεωρίες μελετητών:

Ο ύμνος Δήμητρας και κόρης, οι ιερείς και η ιδέα της Εποπτίας, η πομπή από την Αθήνα προς την Ελευσίνα, η έκσταση που δημιουργούσε η κατανάλωση του κυκεώνα, ο Ίακχος και τα άσεμνα Διονυσιακά στοιχεία, τα σεμνά όργια και τα διάφορα «κουτσομπολιά» είναι μερικές από τις σκηνές που υπόσχονται στιγμές βιωματικής εμπειρίας και άμεσης συμμετοχής στη ζωντανή δόνηση των μυστών της Ελευσίνιας μυητικής διαδικασίας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rodatheater.gr