Ο Τέταρτος Δρόμος

Ο Τέταρτος Δρόμος
Κατηγορία
Βιβλία
Κωδικός
B015
Συγγραφέας
Ουσπένσκι Πήτερ
ISBN9789604300679
ΕκδότηςΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΣυγγραφέαςΟΥΣΠΕΝΣΚΙ ΠΙΤΕΡ
Χρονολογία01/01/1988
Αριθμός σελίδων656
Διαστάσεις21cm x 14cm
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
από 35,00€
Τιμή
25,00
Εξαντλήθηκε

Περιγραφή

Ο Πήτερ Ντ. Ουσπένσκυ (1878-1947) γεννήθηκε στη Μόσχα. Τα βιβλία του «Το Τρίτο Όργανο» (γραμμένο το 1912) και το «Ενα Νέο Μοντέλο του Σύμπαντος» (γραμμένο το 1914) φανέρωσαν τη δύναμη του στοχασμού του και το βαθύ του ενδιαφέρον για τα προβλήματα της ύπαρξης του ανθρώπου. Μετά την εργασία του με τον Γ.Ι. Γκουρτζίεφ μεταξύ 1915 και 1918, το ενδιαφέρον του συγκεντρώθηκε στην πρακτική μελέτη της μεθόδου για την ανάmυξη της συνειδητότητας στον άνθρωπο. Το βιβλίο αυτό, ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, αναφέρεται σ αυτή τη μέθοδο και αποτελείται από την κατά λέξη καταγραφή αποσπασμάτων από ομιλίες και απαντήσεις που έδωσε ο Π. Ντ. Ουσπένσκυ σε ερωτήσεις που του γίνονταν μεταξύ 1921 και 1946.

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο «Τέταρτος Δρόμος» στον οποίο αναφέρεται ο τίτλος είναι μια μέθοδος εσωτερικής ανάπτυξης - «ο τρόπος του πονηρού ανθρώπου», όπως τον περιέγραψε ο Γκουρτζίεφ. Αντί για τους τρεις κοινώς γνωστούς τρόπους φώτισης -- σωματική, πνευματική και συναισθηματική -- Ο Τέταρτος Δρόμος παρουσιάζει έναν νέο τρόπο για να φτάσετε στη φώτιση, έναν πιο αποτελεσματικό συνδυασμό των τριών γνωστών τρόπων. Αυτός ο τρόπος πρέπει να ακολουθείται κάτω από τις συνήθεις συνθήκες της καθημερινής ζωής, σε αντίθεση με τους τρεις παραδοσιακούς τρόπους που απαιτούν την αποχώρηση από τον κόσμο: εκείνους του φακίρη, του μοναχού και του γιόγκι, που ο Γκουρτζίεφ υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν μόνο σε μερική μη ισορροπημένη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ανθρώπου.

Είδατε πρόσφατα

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα νέα προϊόντα και τις εκδηλώσεις μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε